CAMPANIA 2018 – REDIRECTIONEAZA 2% catre CLUBUL DE DANS HOBBY DANCE pentru proiectele de dezvoltare a activitătii de performanta in dans

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.
Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.Dacă doriți să sprijiniți activitatea HOBBY DANCE prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2017, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2018
1. Descărcați și tipăriți formularul
Folositi varianta corespunzatoare; tipizatele sunt precompletate cu datele Asociatiei CDS HobbyDance
Pentru venituri obținute exclusiv din salariu sau din pensie: formular 230 hobby dance
Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu: formular 200 hobby dance
*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.
**Anul precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2017.
*** versiunea electronica editabila a formularului 230, disponibila a fi deschisa cu Acrobat Reader XI sau alt program de editare pdf, poate fi descarcata de AICI
2: Completati cu atentie
Pentru venituri obținute exclusiv din salariu
Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit (pct. II) și semnătura. Restul rubricilor nu trebuie completate (se completează doar dacă este cazul).
Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu
Trebuie completat formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut in plus fata de datele din identificare si semnat.
Informaţii importante:
Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.
Conform art. 123, alin. 4 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat…”
3: Depuneti formularul
Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:
- Direct la registratura organului fiscal
- Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
- Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI , declaratia 230 – AICI , respectiv declaratia 200 – AICI)
*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).
Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice:
Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.
Adrese oficiilor poştale se găsesc AICI .